“Επιδιώκουμε να βοηθήσουμε κάθε νέο να μεταβεί πετυχημένα από την εκπαίδευση στην αγορά εργασίας για να διεκδικήσει την καριέρα που του αξίζει”

 LeadCompass

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟ 2018

Ο αντίκτυπος είναι το κίνητρο για να μεγαλώνουμε καθημερινά

600
+
ONLINE ΜΑΘΗΤΕΣ
100
+
ΠΡΟΤΥΠΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ
2500
+
ΝΕΟΥΣ ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ
95
%
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ

ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΝ

Τα τελευταία δύο χρόνια η LeadCompass έχει καταφέρει να συνεργαστεί με κορυφαία Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, να πραγματοποιήσει ομιλίες σε Πανελλήνια Διεπιστημονικά και Διεθνή συνέδρια και να συμβουλέψει τους νέους μέσα από τηλεοπτικά πάνελ.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΛΑ

ποιος είναι ο στόχος και πως τον πετυχαίνουμε

LeadCompass: Η Αρχή

Πως γίνεται η ανεργία στους νέους να φτάνει στο 51% και το 42% των εργοδοτών να μην μπορεί να βρει τους κατάλληλους υποψηφίους;

Αυτό ήταν το παράδοξο που αποτέλεσε την σπίθα για να δημιουργηθεί η LeadCompass. Σκοπός μας είναι να γεφυρώσουμε το τεράστιο χάσμα που υπάρχει μεταξύ της εκπαίδευσης και της αγοράς εργασίας, προετοιμάζοντας κατάλληλα τους νέους ώστε να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες.

Η αλήθεια είναι ότι εκπαιδευόμαστε πάνω από 16 χρόνια, από το δημοτικό ως το Πανεπιστήμιο για να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το μέλλον μας, κάτι όμως φαίνεται να λείπει από την τυπική εκπαίδευση των νέων για να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στον ανταγωνισμό…

Παρατηρήσαμε ότι λείπουν τρία βασικά χαρακτηριστικά τα οποία είναι και το κλειδί για να μεταβεί ένας νέος από την εκπαίδευση στην αγορά εργασίας.

Δεξιότητες Σταδιοδρομίας

Ένας νέος αφιερώνει χιλιάδες ώρες διαβάσματος για να περάσει τα μαθήματα της σχολής του αλλά μόνο μια με δυο ώρες για να σχεδιάσει το Βιογραφικό του. Ωστόσο, το Βιογραφικό θα είναι η πρώτη εντύπωση που θα σχηματίσει ο εργοδότης για αυτόν.
Διάβασε Περισσότερα
Κλείσιμο
Επιπλέον, μαζί με το βιογραφικό αντίστοιχα το ίδιο συμβαίνει και με τις υπόλοιπες δεξιότητες σταδιοδρομίας που είναι η προετοιμασία συνέντευξης, η δικτύωση, η διαχείριση των social media και ειδικότερα του LinkedIn, η σύνταξη συνοδευτικών επιστολών, οι στρατηγικές αναζήτησης εργασίας και το personal branding.

Αυτογνωσία

Πολλοί είναι νέοι που δεν τους αρέσουν οι σπουδές τους και μάλιστα πολλοί από αυτούς διαλέγουν να συνεχίσουν σε ένα μεταπτυχιακό που τελικά δεν τους ενδιέφερε να ασχοληθούν. Είναι φανερό ότι υπάρχει σαφής έλλειψη αυτογνωσίας.
Διάβασε Περισσότερα
Κλείσιμο
Μέσα από την προσπάθεια του ατόμου να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του καταφέρνει να μάθει τι είναι αυτό που και τον γεμίζει τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά στη ζωή του. Εφόσον το καταφέρει αυτό, μπορεί πλέον να βάλει στόχους και να σχεδιάσει ένα στρατηγικό πλάνο καριέρας ώστε να πορεύεται στη σωστή κατεύθυνση.

Προσωπικές Δεξιότητες

Είναι αλήθεια ότι στον Ακαδημαϊκό κόσμο τα Hard Skills έχουν την μεγαλύτερη βαρύτητα για αυτό και τα πτυχία και τα πιστοποιητικά παίζουν το σημαντικότερο ρόλο αλλά το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει στην αγορά εργασίας.
Διάβασε Περισσότερα
Κλείσιμο
Τα Soft Skills (Προσωπικές Δεξιότητες) επειδή εφαρμόζονται σε κάθε επάγγελμα έχουν γίνει απαραίτητα για κάθε υποψήφιο που διεκδικεί μια θέση εργασίας. Τα σημαντικότερα από αυτά είναι η αποτελεσματική επικοινωνία, κριτική σκέψη, επίλυση προβλημάτων, ομαδικότητα, ενσυναίσθηση, δημιουργικότητα και το επιχειρηματικό πνεύμα.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ

Να σχεδιάσεις τη καριέρα σου και να διεκδικήσεις τη θέση εργασίας που επιθυμείς

Διαδικτυακά Μαθήματα

Δημιουργούμε δυναμικά και σύγχρονα διαδικτυακά προγράμματα ανάπτυξης και συμβουλευτικής καριέρας στην ελληνική γλώσσα. Στα διαδικτυακά μαθήματα περιλαμβάνονται οδηγίες σχεδίασης βιογραφικού, προετοιμασίας συνέντευξης και πολλά ακόμα για να διεκδικήσει ο νέος τη θέση εργασίας που επιθυμεί. Τα online courses απευθύνονται σε νέους 18-40 ανεξαρτήτου τοποθεσίας καθώς πλέον μπορούν πλέον να απογειώσουν την καριέρα τους και από το σπίτι τους.

Πρότυπα Βιογραφικού

Δημιουργούμε έτοιμα Πρότυπα Βιογραφικών για να μπορέσουν οι νέοι να ξεχωρίσουν στην αγορά εργασίας από τους υπόλοιπους υποψήφιους. Κάθε εργοδότης λαμβάνει για 1 θέση εργασίας 300-2000 βιογραφικά και για να αξιολογήσει ένα βιογραφικό αφιερώνει 7-10 δευτερόλεπτα. Για να γίνει κάποιος ανταγωνιστικός υποψήφιος χρειάζεται να δημιουργήσει ένα βιογραφικό που θα ξεχωρίσει εύκολα στο μάτι του εργοδότη από άποψη σχεδιασμού, δομής και περιεχομένου και αυτό ακριβώς προσφέρουμε μέσα από αυτήν την υπηρεσία.

Ατομική Συμβουλευτική

Μέσα από εξατομικευμένες συναντήσεις σχεδιάζουμε μαζί με τον υποψήφιο στρατηγικά βήμα-βήμα το επαγγελματικό του πλάνο, ώστε να ξεχωρίσει στην αγορά εργασίας και να απογειώσει την καριέρα του. Σχεδιάζουμε το βιογραφικό του, συντάσσουμε μια δυναμική συνοδευτική επιστολή, τον προετοιμάζουμε για την πιο απαιτητική συνέντευξη, προσομοιώνουμε πραγματικές συνθήκες συνέντευξης αξιολογώντας τις επιδόσεις του και δημιουργούμε ένα ολοκληρωμένο επαγγελματικό προφίλ στο LinkedIn.