“Επιδιώκουμε να βοηθήσουμε κάθε νέο και επαγγελματία να μεταβεί πετυχημένα από την εκπαίδευση στην αγορά εργασίας για να διεκδικήσει την καριέρα που του αξίζει”

 LeadCompass

Η LEADCOMPASS ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Ο αντίκτυπος είναι το κίνητρο για να μεγαλώνουμε καθημερινά

200
+
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ EVENTS
1500
+
ONLINE ΜΑΘΗΤΕΣ
100
+
ΠΡΟΤΥΠΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ
3000
+
ΝΕΟΥΣ ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ
98
%
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ
16
+
ΧΩΡΕΣ ΠΡΟΣΕΛΑΒΑΝ

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

H LeadCompass...με λίγα λόγια!

η πιο σύγχρονη και διαδραστική πλατφόρμα προγραμμάτων συμβουλευτικής καριέρας

Διαδικτυακά μαθήματα προετοιμασίας για την αγορά εργασίας, έτοιμα πρότυπα βιογραφικών και εξατομικευμένες διαδικτυακές συνεδρίες συμβουλευτικής είναι κάποιες από τις υπηρεσίες που προσφέρουμε σε νέους σε όλη την Ελλάδα.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΛΑ

Ποιος είναι ο στόχος και πώς τον πετυχαίνουμε

LeadCompass: Η Αρχή

Πως γίνεται η ανεργία στους νέους να φτάνει στο 51% και το 42% των εργοδοτών να μην μπορεί να βρει τους κατάλληλους υποψηφίους;

Αυτό ήταν το παράδοξο που αποτέλεσε την σπίθα για να δημιουργηθεί η LeadCompass. Σκοπός μας είναι να γεφυρώσουμε το τεράστιο χάσμα που υπάρχει μεταξύ της εκπαίδευσης και της αγοράς εργασίας, προετοιμάζοντας κατάλληλα τους νέους αλλά και έμπειρους επαγγελματίες, ώστε να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες.

Η αλήθεια είναι ότι εκπαιδευόμαστε πάνω από 16 χρόνια, από το δημοτικό ως το Πανεπιστήμιο για να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το μέλλον μας, κάτι όμως φαίνεται να λείπει από την τυπική εκπαίδευση των νέων και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στον ανταγωνισμό…

Τα έμπειρα στελέχη από την άλλη αντιμετωπίζουν τις γρήγορες εξελίξεις στον τομέα του Recruiting όπου έχει κάνει δυνατή την παρουσία της η τεχνητή νοημοσύνη και άλλες σύγχρονες τεχνικές αξιολόγησης και επιλογής προσωπικού.

Παρατηρήσαμε ότι λείπουν τρία βασικά χαρακτηριστικά τα οποία είναι και το κλειδί για να μεταβεί ένας νέος από την εκπαίδευση στην αγορά εργασίας. Τα ίδια χαρακτηριστικά, που αφορούν και έναν έμπειρο επαγγελματία, για να προετοιμαστεί κατάλληλα, από τις παραδοσιακές στις σύγχρονες μορφές
αξιολόγησης και επιλογής προσωπικού.

Δεξιότητες Σταδιοδρομίας

Ένας νέος αφιερώνει χιλιάδες ώρες διαβάσματος για να περάσει τα μαθήματα της σχολής του αλλά μόνο μία με δύο ώρες για να σχεδιάσει το Βιογραφικό του. Ωστόσο, το Βιογραφικό θα είναι η πρώτη εντύπωση που θα σχηματίσει ο εργοδότης για αυτόν.
Διάβασε Περισσότερα
Κλείσιμο
Επιπλέον, μαζί με το βιογραφικό αντίστοιχα το ίδιο συμβαίνει και με τις υπόλοιπες δεξιότητες σταδιοδρομίας που είναι η προετοιμασία συνέντευξης, η δικτύωση, η διαχείριση των social media και ειδικότερα του LinkedIn, η σύνταξη συνοδευτικών επιστολών, οι στρατηγικές αναζήτησης εργασίας και το personal branding. Αντιστοίχως βλέπουμε να συμβαίνει το ίδιο και στα πιο έμπειρα στελέχη, οπότε μην γνωρίζοντας τις νέες τεχνικές αξιολόγησης και επιλογής προσωπικού χάνουν επαγγελματικές ευκαιρίες, χωρίς να γνωρίζουν τον λόγο, ή χωρίς καν να γνωρίζουν ότι υπάρχουν.

Αυτογνωσία

Σε πολλούς νέους δεν τους αρέσουν οι σπουδές τους και μάλιστα πολλοί από αυτούς διαλέγουν να συνεχίσουν σε ένα μεταπτυχιακό που τελικά δεν τους ενδιέφερε να ασχοληθούν. Είναι φανερό ότι υπάρχει σαφής έλλειψη αυτογνωσίας.
Διάβασε Περισσότερα
Κλείσιμο
Μέσα από την προσπάθεια του ατόμου να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του καταφέρνει να μάθει τι είναι αυτό που τον γεμίζει τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά στη ζωή του. Εφόσον το καταφέρει αυτό, μπορεί πλέον να βάλει στόχους και να σχεδιάσει ένα στρατηγικό πλάνο καριέρας ώστε να πορεύεται στη σωστή κατεύθυνση. Στην συνέχεια του παραπάνω, συναντάμε επαγγελματίες με 10, 20 ή και 30 χρόνια εμπειρία που είχαν πέσει στην παραπάνω παγίδα και έκαναν μια εργασία που δεν τους ικανοποιούσε σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Έχουμε βοηθήσει άτομα να κάνουν αλλαγή καριέρας μέχρι και σε ηλικία 58 ετών.

Προσωπικές Δεξιότητες

Είναι αλήθεια ότι στον Ακαδημαϊκό κόσμο τα Hard Skills (Τεχνικές Γνώσεις έχουν την μεγαλύτερη βαρύτητα για αυτό και τα πτυχία και τα πιστοποιητικά παίζουν το σημαντικότερο ρόλο αλλά το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει στην αγορά εργασίας.
Διάβασε Περισσότερα
Κλείσιμο
Τα Soft Skills (Προσωπικές Δεξιότητες) επειδή εφαρμόζονται σε κάθε επάγγελμα έχουν γίνει απαραίτητα για κάθε υποψήφιο που διεκδικεί μια θέση εργασίας. Υπάρχουν μάλιστα έρευνες που λένε ότι τα Soft Skills είναι έως και το 85% σε βαρύτητα αξιολόγησης, με μόλις το 15% να εξετάζουν τα Hard Skills. Τα σημαντικότερα από αυτά είναι η αποτελεσματική επικοινωνία, κριτική σκέψη, επίλυση προβλημάτων, ομαδικότητα, ενσυναίσθηση, δημιουργικότητα και το επιχειρηματικό πνεύμα. Είναι μεταβιβάσιμες δεξιότητες είτε προέρχονται από εργασιακή εμπειρία, εθελοντισμό ή ακόμα και από προσωπικά ενδιαφέροντα. Χρειάζεται να τα παρουσιάσετε σωστά στο βιογραφικό και ειδικότερα στην συνέντευξη.

ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΝ

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η LeadCompass έχει καταφέρει να συνεργαστεί με κορυφαία Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, να πραγματοποιήσει ομιλίες σε Πανελλήνια Διεπιστημονικά και Διεθνή συνέδρια και να συμβουλέψει πολλούς νέους και επαγγελματίες μέσα από τηλεοπτικά πάνελ.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ

Να σχεδιάσεις την καριέρα σου και να διεκδικήσεις τη θέση εργασίας που επιθυμείς

 • Crystal- Πακέτο 16 Βιογραφικών

  Το «Crystal» είναι ένα σοβαρό και επαγγελματικό πρότυπο Βιογραφικού με μοντέρνες πινελιές στις τεχνικές δεξιότητες, τις γλώσσες και τα ενδιαφέροντα. Ενδείκνυται για επαγγέλματα όπως μηχανικοί, πληροφορικοί, λογιστές, οικονομολόγοι, στελέχη…

  59,98 9,99 Επιλογή
 • Esthetic- Πακέτο 36 Βιογραφικών

  Το «Esthetic» είναι ένα ιδιαίτερα σύγχρονο πρότυπο βιογραφικού που ξεχωρίζει για τα infographics του και τις μοντέρνες γραμμές του. Ενδείκνυται για άτομα που θέλουν να αναδείξουν τόσο τις εμπειρίες…

  65,00 Επιλογή
 • Superior- Πακέτο 20 Βιογραφικών

  Το «Superior» είναι ένα μοντέρνο και επιβλητικό πρότυπο βιογραφικού ικανό να μαγνητίσει αμέσως τα βλέμματα. Ενδείκνυται για άτομα που ασχολούνται που θέλουν να αναδείξουν τόσο τις εμπειρίες τους όσο…

  74,99 14,99 Επιλογή
 • Nova- Πακέτο 8 Βιογραφικών

  Το «Nova» είναι ένα σοβαρό και επαγγελματικό πρότυπο με παραδοσιακές γραμμές αλλά σε ανανεωμένη σύγχρονη μορφή. Ενδείκνυται για άτομα που ασχολούνται με λογιστικά, οικονομικά, διοικητικά επαγγέλματα και για μηχανικούς,…

  49,99 9,99 Επιλογή

Πρότυπα Βιογραφικού

Δημιουργούμε έτοιμα Πρότυπα Βιογραφικών για να μπορέσουν οι νέοι να ξεχωρίσουν στην αγορά εργασίας από τους υπόλοιπους υποψήφιους. Κάθε εργοδότης λαμβάνει για 1 θέση εργασίας 300-2000 βιογραφικά και για να αξιολογήσει ένα βιογραφικό αφιερώνει 7-10 δευτερόλεπτα. Για να γίνει κάποιος ανταγωνιστικός υποψήφιος χρειάζεται να δημιουργήσει ένα βιογραφικό που θα ξεχωρίσει εύκολα στο μάτι του εργοδότη από άποψη σχεδιασμού, δομής και περιεχομένου και αυτό ακριβώς προσφέρουμε μέσα από αυτήν την υπηρεσία.

ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

Μέσα από εξατομικευμένες συναντήσεις σχεδιάζουμε μαζί με τον υποψήφιο στρατηγικά βήμα-βήμα το επαγγελματικό του πλάνο, ώστε να ξεχωρίσει στην αγορά εργασίας και να απογειώσει την καριέρα του. Σχεδιάζουμε το βιογραφικό του, συντάσσουμε μια δυναμική συνοδευτική επιστολή, τον προετοιμάζουμε για την πιο απαιτητική συνέντευξη, προσομοιώνουμε πραγματικές συνθήκες συνέντευξης αξιολογώντας τις επιδόσεις του και δημιουργούμε ένα ολοκληρωμένο επαγγελματικό προφίλ στο LinkedIn.

Διαδικτυακά Μαθήματα

Δημιουργούμε δυναμικά και σύγχρονα διαδικτυακά προγράμματα ανάπτυξης και συμβουλευτικής καριέρας στην ελληνική γλώσσα. Στα διαδικτυακά μαθήματα περιλαμβάνονται οδηγίες σχεδίασης βιογραφικού, προετοιμασίας συνέντευξης και πολλά ακόμα για να διεκδικήσει ο νέος τη θέση εργασίας που επιθυμεί. Τα online courses απευθύνονται σε άτομα 18-40 ανεξαρτήτου τοποθεσίας καθώς πλέον μπορούν πλέον να απογειώσουν την καριέρα τους και από το σπίτι τους.