fbpx

Online Courses: Τα 5 κορυφαία πλεονεκτήματα που έχουν!

Περιεχόμενα

Newsletter
Λάβε συμβουλές καριέρας

Η εκπαίδευση είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που συμβάλουν όχι μόνο στην ανάπτυξη ενός ατόμου, αλλά και στην ευημερία της κοινωνίας που ζούμε καθολικά. Είναι απόλυτα σαφές, λοιπόν, ότι η εκπαίδευση οδηγεί σε καλύτερες ευκαιρίες όπως προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη, καθώς επίσης και σε περισσότερες οικονομικές απολαβές ορισμένες φορές.

Φαινόμενα όπως η πρόσφατη οικονομική κρίση έχουν αποδείξει ότι αν κάποιος θέλει να επιτύχει, πρέπει απαραίτητα να επενδύσει στην εκπαίδευση του ώστε να αντιμετωπίσει τις ραγδαίες εξελίξεις στην αγορά εργασίας. Η συνεχής επανεκπαίδευση είναι επίσης κάτι ουσιώδες στη σημερινή ανταγωνιστική αγορά εργασίας και εφόσον τα διαδικτυακά μαθήματα ή online courses έχουν γίνει τόσο προσβάσιμα και ευέλικτα, δεν υπάρχει λόγος γιατί κάποιος να μην αρπάξει αυτή την ευκαιρία.

Τα online courses είναι για άτομα που κινητοποιούνται μόνα τους και θέλουν να μάθουν νέες δεξιότητες που θα απογειώσουν γρήγορα την καριέρα τους χωρίς να υπάρχουν επιπλέον δεσμεύσεις με τη δουλειά που έχουν ήδη ή τη φοίτηση τους σε κάποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Τα online courses μπορείς να τα παρακολουθήσεις από το σπίτι σου με το δικό σου ρυθμό και το δικό σου πρόγραμμα. Σίγουρα όμως δεν είναι μόνο αυτό που τα ξεχωρίζει. Πάμε να δούμε τα 5 πλεονεκτήματα που έχουν τα διαδικτυακά μαθήματα ή αλλιώς online courses.

1. Τα Online Courses σου δίνουν πλήρης ευελιξία.

Πριν την εξ’ αποστάσεως μάθηση, αν ήθελες να λάβεις περαιτέρω εκπαίδευση για κάποιο αντικείμενο, έπρεπε αναγκαστικά να παραιτηθείς από την δουλειά σου ή να το τακτοποιήσεις κάπως με τον εργοδότη σου. Όμως, η διαδικτυακή εκπαίδευση και συγκεκριμένα τα online courses μας ελευθέρωσαν από  τις παραπάνω δεσμεύσεις και μας παρουσίασαν έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο μάθησης, πιο ευέλικτο.

2. Τα Online Courses κάνουν προσβάσιμη την εκπαίδευση από παντού.

Η εξ’ αποστάσεως μάθηση συνέβαλε σημαντικά στο να εξαλείψει τους γεωγραφικούς περιορισμούς και εμπόδια, δίνοντας σε όλους την ευκαιρία να έχουν πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες και γνώση. Πολλοί ειδικοί αναρωτιούνται αν τα online courses είναι μια κατάρα ή ό,τι καλύτερο έχει συμβεί. Ένα είναι όμως σίγουρο. Μπορείς να μάθεις οτιδήποτε έχεις ονειρευτεί απλά έχοντας πρόσβαση με έναν υπολογιστή στο διαδίκτυο.

3. Τα Online Courses βελτιώνουν τη δεξιότητα διαχείρισης του χρόνου σου.

Όταν εξελίσσεις τον εαυτό σου με μαθήματα στο internet, αποκτάς ηγετικό ρόλο και σταδιακά μετατρέπεσαι σε έναν ανεξάρτητο μαθητή. Όσο προχωράς με τη διαμόρφωση του προγράμματός σου, αναπτύσσεις όχι μόνο την αυτοπειθαρχία σου αλλά και τη δεξιότητα διαχείρισης του χρόνου σου. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα σαφές πλάνο και προγραμματισμό σχετικά με τις μέρες και τις ώρες που θα αφιερώσεις για το online course που παρακολουθείς στον υπολογιστή σου.banner online course - online courses

4. Με τα Online Courses δημιουργείς το δικό σου επαγγελματικό μονοπάτι.

Ένα ΑΕΙ ή ΤΕΙ αποτελεί το πρώτο βήμα για έναν υποψήφιο φοιτητή. Παρ’ όλο αυτά ακούμε συνεχώς ότι η γνώση που κατακτούμε σε ένα αμφιθέατρο δυστυχώς δεν συμβαδίζει με την αγορά εργασίας ή δεν είναι αρκετή για να κάνουμε το επόμενο βήμα στην καριέρα μας. Από την άλλη πλευρά, η εκπαίδευση στο διαδίκτυο προσφέρει πολλές εναλλακτικές στους νέους σήμερα. Μπορείς να επιλέξεις μια σειρά  από συγκεκριμένα online courses που καλύπτουν τα κενά που έχεις εντοπίσει στον εαυτό σου. Με αυτό τον τρόπο αρχίζεις και δημιουργείς ένα ανταγωνιστικό προφίλ για τον δυνητικό σου εργοδότη και ξεχωρίζεις σταδιακά από τους υπόλοιπους συμφοιτητές ή συναδέλφους σου, διότι αποκτάς πρακτικές γνώσεις και αναπτύσσεις πιο τεχνικές δεξιότητες.  Οπότε τα πτυχία που αποκτούμε και συνεπώς οι τίτλοι σπουδών είναι πιστοποιημένες γνώσεις, όχι συμβόλαια εργασίας. Με τα courses στο διαδίκτυο ενημερωνόμαστε και καταρτιζόμαστε με τις τελευταίες περιζήτητες δεξιότητες που ζητάει η αγορά.

5. Τα Online Courses παρέχουν γνώση υψηλής αξίας και συνήθως είναι πολύ φθηνά.

Μέσα σε λίγες ώρες μπορεί ο καθένας να εξερευνήσει μια ειδικά διαμορφωμένη θεματική ενός online course και να επιταχύνει την ανάπτυξη των προσωπικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων του. Τα online courses συνήθως τα βρίσκεις σε πάρα πολύ οικονομικές τιμές συγκριτικά με το πλούσιο περιεχόμενο που σου παρέχουν και ορισμένες φορές δωρεάν.

Ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις το ταξίδι σου στον μαγευτικό κόσμο των Online Courses και της διαδικτυακής εκπαίδευσης.

Μη διστάζεις λοιπόν. Ανακάλυψε τον κόσμο των online courses, τα νέα σκεπτικά και τις στρατηγικές που σου προσφέρουν μόλις σε λίγες ώρες. Αν θέλεις να διευρύνεις τους πνευματικούς σου ορίζοντες και να γίνεις η κινητήριος δύναμη του εαυτού σου, τότε ξεκίνα με ένα δωρεάν online course σήμερα. Ανακάλυψε εδώ πώς μπορείς να χαράξεις άλλα μονοπάτια αναζήτησης εργασίας και να προσεγγίσεις διαφορετικά έναν εργοδότη. Μάθε πώς να δικτυωθείς στην κρυφή αγορά εργασίας και να αποκτήσεις πρόσβαση στο 75% των θέσεων που καλύπτονται πριν βγουν καν σε αγγελίες.

Ταυτότητα μυστική. Έχω διεισδύσει στις αγορές εργασίας της Ευρώπης και Αμερικής. Ξετρυπώνω και μοιράζομαι μαζί σου όλα τα μυστικά στη διαδικασία επιλογής ενός υπαλλήλου. Ωχ, πρέπει να φύγω... Με καλεί το αφεντικό μου στο zoom...

Μοιράσου το

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
Print

Άσε σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση