Slow Life – Η νέα τάση που έγινε λατρεία!

Περιεχόμενα

Newsletter
Λάβε συμβουλές καριέρας

Το νέο κίνημα Slow Life έχει κάνει την εμφάνισή του σε όλο τον κόσμο και ήρθε για να μείνει! Είναι μια ήρεμη επανάσταση ενάντια στους σημερινούς ρυθμούς της ζωής που έχουν εξασθενήσει ψυχολογικά πολλούς.

Οι σύγχρονοι άνθρωποι κουράστηκαν να τρέχουν από το πρωί σαν τρελοί, με τα Smartphone κολλημένα πάνω τους, τις ειδοποιήσεις και τα email κάθε λίγο να τους αποσπούν την προσοχή και το άγχος στα ύψη. Και το πιο σημαντικό; Κουράστηκαν να είναι ανταγωνιστικοί σε βάρος της προσωπικής, οικογενειακής, ερωτικής και φιλικής τους ζωής! Οι χαοτικοί ρυθμοί της σύγχρονης εποχής αυξάνουν σε υπερβολικό ρυθμό το άγχος μας. Ως αποτέλεσμα, χάνουμε τις ισορροπίες στην ζωή μας. Μερικές φορές χρειάζεται να κάνουμε ένα βήμα πίσω για να δούμε τη συνολική εικόνα. Να δούμε τι έχουμε πετύχει στην ζωή μας. Για ποια πράγματα πρέπει να είμαστε χαρούμενοι. Ποιοι είναι πραγματικά οι στόχοι μας, οι ενέργειες που μας βοηθάνε να πετύχουμε το σκοπό μας;

Στο Λος Αντζελες λοιπόν, οι σχεδιαστές και οι στυλίστες σκέφτηκαν ένα νέο «business model» που συνίσταται στο να κάνεις μόνο όσα χρειάζονται για να βρεις την ισορροπία. 

Πώς μπορούμε να ενταχθούμε στη “Slow Life”;

Το σημαντικότερο είναι να δίνουμε μεγαλύτερη σημασία στην ποιότητα παρά στην ποσότητα σε όλους τους τομείς της ζωής μας όπως π.χ.: λιγότεροι φίλοι που να μας αγαπούν περισσότερο, αξιοποίηση του χρόνου μας για ό,τι είναι αληθινά σημαντικό. Επίσης, είναι καλό να αφιερώνουμε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στα κοινωνικά δίκτυα. Να φροντίζουμε για την ενημέρωσή μας, αλλά να επικεντρωνόμαστε σε όσες ειδήσεις συμβάλλουν στη βελτίωση της ζωής μας. Να επιλέξουμε την εργασία μας, ώστε να απολαμβάνουμε αυτό που κάνουμε με τις δυσκολίες και τις ευκολίες του.

Το θέμα είναι να αφιερώνουμε χρόνο στον εαυτό μας, στα αγαπημένα μας πρόσωπα και σε ό,τι μας συναρπάζει. Η «αργή ζωή» μας επιτρέπει να ξαναπάρουμε τον έλεγχο και να επανασυνδεθούμε με τον εαυτό μας και με όσα πραγματικά έχουμε ανάγκη.

Περισσότερα άρθρα στην “Αυτογνωσία & Ανάπτυξη”:
Η θεωρία του τυχαίου στις επαγγελματικές μας επιλογές
Τι; Φοβάσαι να πετύχεις στην ζωή σου;
Οι έξι συνήθειες που σου δίνουν δύναμη!

Συμβουλές How-To
Κορονοϊός: πώς να δουλεύεις από το σπίτι χωρίς άγχος
Personal brand: Πώς θα χτίσετε την επαγγελματική σας ταυτότητα
H ευτυχία στη δουλειά μας: Πώς γίνεται να έχουμε εργασία και χαρά!

Συμβουλές για Φοιτητές
Πανελλήνιες – Συμβουλές Καριέρας για νέους Φοιτητές
Μετά το Πανεπιστήμιο…Τι;
5+1 συμβουλές καριέρας για έναν 20χρονο φοιτητή.

4042672000527c6c98a6aa3c6cdca282?s=150&d=robohash&r=g - SLOW LIFE

Σύμβουλος Σταδιοδρομίας / Επαγγελματικού Προσανατολισμού
Μέλος του Συλλόγου Συμβουλευτικής, Coaching &Mentoring Ελλάδος-HCCMA

Mετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου στις Πολιτικές Επιστήμες και τη Δημόσια Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, παρακολούθησα σεμινάρια Εξυπηρέτησης Πελατών, Δημοσίων Σχέσεων και Πωλήσεων ώστε να δώσω περισσότερη αξία στις υπηρεσίες που προσφέρω. Τα τελευταία χρόνια,ξεκίνησα ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου μέσα από το Life Coaching και τη Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας και το Όραμά μου είναι να βοηθήσω τους ανθρώπους να έχουν μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία σε συνδυασμό με την ισορροπία στην προσωπική τους ζωή.

Μοιράσου το

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
Print

Άσε σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση