Σύμβουλος Καριέρας – Φιλοθέη Ματσίγκου

Φιλοθέη Ματσίγκου

Career & Personal Development Coach

Γνώρισε τη Φιλοθέη από τη LeadCompass!

Η Φιλοθέη είναι Σύμβουλος Καριέρας και Προσωπικής Ανάπτυξης με πενταετή επαγγελματική και εθελοντική εμπειρία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έχει δημιουργήσει και οργανώσει δεκάδες προγράμματα προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης για 2000+ νέους.  Εξειδικεύεται στην ανάπτυξη νέων χρησιμοποιώντας διαδραστικές και βιωματικές μεθόδους διδασκαλίας.

Έχει εργαστεί για τρία έτη, ως Πρόεδρος και Στέλεχος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, στον μεγαλύτερο οργανισμό νέων παγκοσμίως, την AIESEC του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Στα πλαίσια των παραπάνω ρόλων καλέστηκε να δημιουργήσει και να παρουσιάσει αυτοπροσώπως, περισσότερα από 20 εκπαιδευτικά προγράμματα, στα οποία συμμετείχαν συνολικά 600 νέοι. Τα εν λόγω προγράμματα είχαν ως στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως ηγεσίας, ομαδικότητας, επιχειρηματικότητας, αυτογνωσίας, επικοινωνίας και πολλών άλλων.

Παράλληλα υπήρξε μέντορας για νέους φοιτητές, τους οποίους υποστήριξε στη θέσπιση επαγγελματικών και προσωπικών στόχων, μέσω συμβουλευτικής επαγγελματικού προσανατολισμού. Μεγάλο πάθος της αποτελεί η κοινωνική συνεισφορά μέσω του εθελοντισμού και για αυτό συμμετέχει ως εκπαιδεύτρια σε δίμηνα αντίστοιχα προγράμματα βιωματικής εκπαίδευσης στην Γκάνα και στη Ρουμανία. Πιο συγκεκριμένα, στη Ρουμανία (πρόγραμμα GROW) υλοποίησε 20 συνεδρίες με περιεχόμενο τον επαγγελματικό προσανατολισμό και την ανάπτυξη δεξιοτήτων σε νέους 18 ετών. Πέρα από την εκπαίδευση έχει ασχοληθεί με την Επιλογή Προσωπικού ως στέλεχος επιχειρήσεων (ICAP Group) ή μη κερδοσκοπικών οργανισμών (AIESEC). Είναι κάτοχος πτυχίου του τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με ειδίκευση στη Δια βίου Μάθηση και Εκπαίδευση Ενηλίκων.

Μη διαστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί της για οποιοδήποτε προβληματισμό έχεις. Κάθε μέλος της ομάδας της LeadCompass είναι ανοιχτό και διαθέσιμο να σε υποστηρίξει άμεσα όπως μπορεί.

Άλλα μέλη