Ανακάλυψε το πάθος σου, βρες το Ikigai σου

Βρες μια εργασία που αγαπάς, την κάνεις καλά, την χρειάζεται ο κόσμος και θα ανταμείβεσαι γι’ αυτή.

πρόγραμμα-αυτογνωσίας-self-awareness-service-hero
Αγγελική Τ. LeadCompass review - ikigai

Η κάθε συνάντηση μας με έκανε να αναθεωρήσω για πολλές πτυχές στην καριέρα μου και να μάθω τι είναι αυτό που πραγματικά θέλω να κάνω. Πλέον νιώθω πιο σίγουρη για τη νέα καριέρα που θέλω να ακολουθήσω και έχω ξεκάθαρους στόχους.

Αγγελική Τ.

Υπεύθυνη Τμήματος Προμηθειών

Αγγελική Τ. LeadCompass review - ikigai

Αγγελική Τ.

Υπεύθυνη Τμήματος Προμηθειών

Η κάθε συνάντηση μας με έκανε να αναθεωρήσω για πολλές πτυχές στην καριέρα μου και να μάθω τι είναι αυτό που πραγματικά θέλω να κάνω. Πλέον νιώθω πιο σίγουρη για τη νέα καριέρα που θέλω να ακολουθήσω και έχω ξεκάθαρους στόχους.

ikigai εικόνα

Βρες την καριέρα που σε κάνει πραγματικά χαρούμενο

Το ikigai είναι μια Ιαπωνική μέθοδος που σε βοηθάει να έχεις μια ζωή με νόημα και μια δουλειά που είσαι ευτυχισμένος. Η μέθοδος ξεκίνησε από την Ιαπωνία και πλέον εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο την εφαρμόζουν στη ζωή τους. Βρες και εσύ:

ΤΙ ΑΓΑΠΑΣ

Διεκδίκησε μια εργασία που σου προσφέρει καθημερινά ενέργεια, που όταν εργάζεσαι αισθάνεσαι όμορφα. Αν δεν θέλεις να ζεις περιμένοντας το επόμενο Σαββατοκύριακο για να νιώσεις χαρά και ηρεμία τότε πρέπει να ανακαλύψεις το Ikigai σου..

ΣΕ ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟΣ

Μια εργασία που την κάνεις αποδοτικά και έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Μπορεί να είναι και μια εργασία που έχεις κλίση σε αυτή και με εκπαίδευση και εξάσκηση μπορείς να την κάνεις εξαιρετικά καλά.

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ

Πρόκειται για μια εργασία που μέσα από αυτήν μπορείς να προσφέρεις άμεσο ή έμμεσο θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία ή ακόμα και σε μια συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα, δηλαδή μια εργασία που κάνει τον κόσμο καλύτερο.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΑΜΕΙΦΘΕΙΣ

Είναι μια εργασία που σε ανταμείβει με συνδυασμό παροχών που επιθυμείς. Μπορεί να είναι χρηματικές απολαβές, ηθικές απολαβές, αναγνώριση, ή κάτι άλλο που σε ευχαριστεί.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Ποιος ειναι ο Στόχος;

Ο στόχος μας είναι να ανακαλύψουμε το ikigai σου σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο. Είμαστε άνθρωποι και έχουμε πολλά παραπάνω από το επάγγελμά μας, έχουμε την οικογένειά μας, σχέσεις, φίλους, χόμπι, ενδιαφέροντα και στόχους. Το πακέτο ikigai είναι διαμορφωμένο με τέτοιο τρόπο που λαμβάνουμε υπόψιν μας όλα τα «συστήματα» ενός ανθρώπου.

Είναι για εσένα;

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα που είτε θέλουν να κάνουν αλλαγή καριέρας, είτε γνωρίζουν τις επιλογές τους και θέλουν να αποφασίσουν ποια θα ακολουθήσουν, είτε σε άτομα που θέλουν να μάθουν καλύτερα τον εαυτό τους έχοντας ένα ξεκάθαρο όραμα και στόχους που θέλουν να πετύχουν στη ζωή τους. Προτείνεται ειδικά σε άτομα που έχουν αποκτήσει εμπειρίες στη ζωή τους.

Πόσο διαρκεί;

Συνήθως, το πρόγραμμα διαρκεί 2 μήνες στο σύνολο. Συγκεκριμένα, κάνουμε 1 συνεδρία την εβδομάδα στις περισσότερες περιπτώσεις, στο ενδιάμεσο το άτομο που παρακολουθεί το ikigai χρειάζεται να ολοκληρώνει 1-2 ασκήσεις μέχρι την επόμενη συνεδρία. Οι κλήσεις στο ikigai έχουν διάρκεια 60-90 λεπτά και ο χρόνος που χρειάζεται για τις ασκήσεις συνήθως είναι 30-60 λεπτά ανά άσκηση.

Κλείσε μια συνάντηση γνωριμίας

Συζήτησε τις προσωπικές και επαγγελματικές σου ανησυχίες μαζί μας.
Μάθε πώς μπορούμε να σε βοηθήσουμε να εκπληρώσεις τους στόχους σου.

Πιστοποιημένη Αξιολόγηση Προσωπικών Δεξιοτήτων

Με τη συμμετοχή σου στο πρόγραμμα Ikigai θα αξιολογηθείς και θα πιστοποιηθείς σε 11 πολύ σημαντικές προσωπικές δεξιότητες (soft skills), τις οποίες αργότερα μπορείς να χρησιμοποιήσεις επίσημα στο βιογραφικό, τη συνοδευτική επιστολή και το LinkedIn σου.

Η πιστοποίηση παρέχεται από την Owiwi και αξιολογείσαι στις παρακάτω δεξιότητες: Accountability, Adaptability, Decision Making, Willingness to Change, Integrity, Learning, Agility, Resilience, Teamwork, Entrepreneurship, Project Management, People Support.

OWIWI LEAD CERTIFIED 700 min - ikigai
ΠΛΑΝΟ ΔΡΑΣΗΣ

Πώς σε βοηθάμε;

Δες αναλυτικά τις συνεδρίες που περιλαμβάνει το εξατομικευμένο
πρόγραμμα συμβουλευτικής καριέρας, ikigai.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 6 συνεδρίες από 60-90 λεπτά η κάθε μια και 1 συνεδρία δώρο για απορίες και υποστήριξη. Το πρόγραμμα Ikigai θα σε βοηθήσει να βρεις: τι αγαπάς, σε τι είσαι καλός, τι χρειάζεται ο κόσμος και πώς μπορείς να ανταμειφθείς. Οι συνεδρίες περιλαμβάνουν πολλές ερωτήσεις και ασκήσεις σχετικές με αξίες, προτεραιότητες, κίνητρα, επιθυμητές εργασιακές συνθήκες, προσωπικά και επαγγελματικά ενδιαφέροντα, προσωπικά δυνατά και αδύναμα σημεία, εκπαιδευτικές/επαγγελματικές ευκαιρίες, στοχοθεσία και στρατηγικό πλάνο για τα άμεσα επόμενα βήματα. Όλα τα παραπάνω γίνονται με προχωρημένες τεχνικές coaching για καλύτερα αποτελέσματα.

Γνωριμία με τον προσωπικό σου σύμβουλο καριέρας | Διάρκεια: 60-90 λεπτά

Σε αυτή τη συνεδρία θα απαντήσεις αρκετές ερωτήσεις με σκοπό ο σύμβουλος να σε γνωρίσει καλύτερα και να προσαρμόσει το πρόγραμμα Ikigai αποκλειστικά πάνω στις ανάγκες σου. Επιπλέον, θα έχεις τη δυνατότητα και εσύ να γνωρίσεις το προσωπικό σου σύμβουλο προκειμένου να αρχίσετε να χτίζετε μια σχέση εμπιστοσύνης.

Εύρεση και προτεραιοποίηση αξιών και κινήτρων | Διάρκεια: 60-90 λεπτά

Οι προσωπικές αξίες και κίνητρα διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο προκειμένου να προσεγγίσουμε το Ikigai μας καθώς επηρεάζουν τους στόχους που θέτουμε, τις σχέσεις μας και τις καθημερινές μας συμπεριφορές. Σε αυτή τη συνεδρία θα εντοπίσουμε και θα αναλύσουμε τις αξίες σου και τα κίνητρα που σε κινητοποιούν να πετύχεις τους στόχους σου. 

Επιθυμητές εργασιακές συνθήκες και επαγγελματικά ενδιαφέροντα | Διάρκεια: 60-90 λεπτά

Σε αυτή τη συνεδρία θα ορίσουμε τα χαρακτηριστικά που θα ήθελες να έχει η εργασία σου, ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες σου και να σε κάνει χαρούμενο/η τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά. Επιπλέον, σκιαγραφόντας τις ιδανικές εργασικές συνθήκες θα μιλήσουμε και για τα ενδιαφέροντα που έχεις στη ζωή σου και πως μπορείς να τα αξιοποιήσεις προσωπικά και επαγγελματικά. Μετά το πέρας της συνεδρίας θα γίνει η αξιολόγηση των προσωπικών σου δεξιοτήτων από την Owiwi.

SWOT Analysis (Δυνατά - αδύναμα σημεία, Ευκαιρίες - απειλές) | Διάρκεια: 60-90 λεπτά

Στη αυτή τη συνεδρία θα εμβαθύνουμε σε χαρακτηριστικά, δεξιότητες, ικανότητες και συμπεριφορές. Με τη μεθοδολογία της SWOT Analysis θα σου είναι ξεκάθαρο ποια είναι τα ανταγωνιστικά σου πλεονεκτήματα ως άτομο, ποια σημειά χρήζουν προς βελτίωση, ποιους κινδύνους πρέπει να υπολογίσεις και ποιες ευκαιρίες μπορείς να αξιοποιήσεις. 

Προσωπικοί & Επαγγελματικοί στόχοι | Διάρκεια: 60-90 λεπτά

Οι στόχοι είναι απαραίτητοι στη ζωή μας γιατί μας κρατάνε σε εγρήγορση και συγκεντρωμένους στο τι επιδιώκουμε να πετύχουμε, νιώθουμε ευθύνη ως προς τον εαυτό μας να μην τα παρατήσουμε, καθορίζουν τις κινήσεις μας και φυσικά μας εξελίσσουν. Είναι σημαντικό να θέτουμε τόσο προσωπικούς όσο και επαγγελματικούς στόχους. Σε αυτή τη συνεδρία θα συζητήσουμε τι κριτήρια χρησιμοποιούμε για να θέσουμε στόχους και έπειτα τι μεθοδολογίες χρησιμοποιούμε για να αφοσιωθούμε σε αυτούς και να τους πετύχουμε.

Στρατηγικό πλάνο για τα επόμενα βήματα | Διάρκεια: 60-90 λεπτά

Ακόμα και αν έχουμε βρει τη κλήση μας, το πάθος μας, αυτό που αγαπάμε να κάνουμε, αυτό που χρειάζεται ο κόσμος, αυτό που μπορούμε να αξιοποιήσουμε για να ανταμειφθούμε για το έργο μας... τίποτα δεν έχει σημασία αν δεν σχεδιάσουμε ένα στρατηγικό πλάνο για τα επόμενα βήματα. Ο προσωπικός σου σύμβουλος θα σε βοηθήσει να βάλεις σε μια τάξη τη σκέψη σου και μαζί να δείτε ποιες είναι επόμενες ενέργειες βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, για να έχεις μια ζωή γεμάτη νόημα και μια εργασία που θα σε κάνει ευτυχισμένο και ευτυχισμένη.

Ανασκόπηση προγράμματος και απορίες | Διάρκεια: 60 λεπτά

Το πρόγραμμα μας τελειώνει εδώ αλλά το ταξίδι σου για την αναζήτηση και επίτευξη του Ikigai σου μόλις άρχισε. Σε αυτή την δωρεάν συνεδρία θα κάνουμε μια ανασκόπηση του προγράμματος και θα λύσουμε απορίες και στοχασμούς.

Σύμβουλος Καριέρας

markos korvesis career caoch leadcompass - ikigai

Ο Μάρκος Κορβέσης βοηθάει άτομα σε όλο τον κόσμο να βρουν το ikigai τους: μια εργασία που αγαπούν, την κάνουν καλά, τη χρειάζεται ο κόσμος και ανταμείβονται για αυτή.

Είναι Σύμβουλος Καριέρας και συνιδιοκτήτης της LeadCompass με 3.000+ ώρες εκπαίδευση σε 15 χώρες. Εξειδικεύεται σε Βιογραφικό, Συνοδευτική Επιστολή, LinkedIn, Προετοιμασία Συνέντευξης και Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας για Ελλάδα και εξωτερικό.

Παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στην παγκόσμια αγορά εργασίας, όπως αξιολόγηση υποψηφίων με εικονική πραγματικότητα και συνέντευξη με πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης και ρομπότ.

Έχει βοηθήσει πάνω από 1.000 άτομα, 50+ εθνικοτήτων με επιτυχίες σε 30+χώρες να βρουν την εργασία που επιθυμούν σε εταιρείες όπως Google, Amazon και Microsoft, καθώς και να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση. Ο στόχος του είναι να βοηθήσει εκατομμύρια άτομα με την καριέρα τους παγκοσμίως.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

Τι είναι το Ikigai;

Το ikigai προέρχεται από την Ιαπωνία και σημαίνει ο σκοπός της ζωής. Στην Ευρώπη έχει συνδυαστεί με τα επαγγελματικά και σημαίνει μια εργασία που αγαπάς, την κάνεις καλά, τη χρειάζεται ο κόσμος και ανταμείβεσαι για αυτή.

Ποια μεθοδολογία ακολουθείται στο πρόγραμμα Ikigai;

Ο σύμβουλός μας Μάρκος Κορβέσης έχει δημιουργήσει μια δική του μοναδική μεθοδολογία συνδυάζοντας γνώσεις και εμπειρίες από τις εκπαιδεύσεις που έχει κάνει δια ζώσης σε 13 χώρες, όπως και μέσα από αρκετά online εκπαιδευτικά προγράμματα. Κάποιες από τις τεχνικές που χρησιμοποιεί είναι οι εξής: Master NLP Coaching, Systemic Coaching, Provocative Coaching, Embodied Coaching και Ontological Coaching

Πότε πραγματοποιούνται οι συνεδρίες για το πρόγραμμα Ikigai;

Οι 6 συνεδρίες του προγράμματος Ikigai είναι ατομικές και συνήθως πραγματοποιούνται μέσα σε 2 μήνες προγραμματίζοντας 1 συνάντηση την εβδομάδα. Ωστόσο, τόσο η ημερομηνία όσο και η ώρα της υλοποίηση της κάθε συνεδρίας γίνεται έπειτα από κοινού συνεννόηση με τον προσωπικό σου σύμβουλο. Δεν χρειάζεται να ανησυχείς λοιπόν, ακόμα και αν έχεις βεβαρημένο καθημερινό πρόγραμμα, θα βρούμε διαθέσιμες ώρες να υλοποιήσουμε τις συνεδρίες μας.

Πόσο γρήγορα γίνεται η αλλαγή καριέρας;

Εξαρτάται από τις τωρινές γνώσεις, δεξιότητες, εμπειρία του κάθε ατόμου και το τι χρειάζεται το νέο αντικείμενο. Σε κάποια αντικείμενα εργασίας όπως αυτά που μπορούν να γίνουν και 100% εξ αποστάσεως, πολλές φορές η αλλαγή καριέρας επιτυγχάνεται μέσα σε λίγους μήνες. Σε άλλα επαγγέλματα μπορεί να απαιτούνται σπουδές αρκετών ετών

Μπορούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας μετά το πρόγραμμα ikigai;

Πολλά άτομα που ολοκληρώνουν αυτή την υπηρεσία επιλέγουν τα πακέτα Career Champion. Είναι πακέτα συνεδριών ως accountability sessions (συνεδρίες δέσμευσης στους στόχους που έχεις θέσει). Μπορούμε να κάνουμε ένα session το μήνα, ή 2μηνο, ή 3μηνο, ή και 6μηνο, ανάλογα το πόσο γρήγορα προχωράει το κάθε άτομο σε δράσεις για την αλλαγή καριέρας. Σε αυτά τα sessions συζητάμε τι έγινε το περασμένο χρονικό διάστημα, ποιες ήταν οι νίκες του ατόμου που κάνει την αλλαγή καριέρας, ποιες ήταν οι προκλήσεις που αντιμετώπισε και ποιες είναι οι προθέσεις του για το επόμενο χρονικό διάστημα μέχρι το επόμενο session

Πόσο κοστίζει το πρόγραμμα Ikigai;

Για να ενημερωθείς για το πρόγραμμα και την αξία του μπορείς είτε να συμπληρώσεις την παρακάτω φόρμα ενδιαφέροντος είτε να επικοινωνήσεις μαζί μας στο 2313 068 480. Ένας σύμβουλος θα έρθει άμεσα σε επικοινωνία μαζί σου, ώστε να σε ενημερώσει πλήρως και να λύσει ό,τι άλλη απορία έχεις.

Πώς πραγματοποιείται η εξόφληση του προγράμματος;

Η εξόφληση της υπηρεσίας θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί πριν τον καθορισμό της ημερομηνίας και ώρας της εκπαίδευσης. Διαθέτουμε 3 διαφορετικούς τρόπους εξόφλησης ανάλογα τις ανάγκες σου:

  • Κατάθεση ή Μεταφορά χρημάτων σε Τράπεζα (Πειραιώς)
  • Πληρωμή μέσω Revolut
  • Πληρωμή μέσω Paypal

Εκατομμύρια άτομα στην Ιαπωνία και σε όλο το κόσμο έχουν βρει το δικό τους ikigai. Εσύ;

Κλείσε μια δωρεάν συνάντηση μαζί μου.
BHMA 1/2

    ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΡΙΕΡΑΣ