Entry level Developer: 3 Παραδείγματα Βιογραφικού + Tips

Περιεχόμενα

Newsletter
Λάβε συμβουλές καριέρας

Ολοκληρώνεις τις σπουδές στην πληροφορική ή μόλις τελείωσες κάποιο coding bootcamp και ετοιμάζεσαι να βγεις στην αγορά εργασίας;

Ίσως έχεις περάσει αρκετές ώρες να διαβάζεις τα μαθήματα της σχολής σου και να αναρωτιέσαι τι χρειάζεται να κάνεις για να λειτουργήσει ο κώδικας. Για να φτάσεις στο σημείο να λάβεις κλήση για συνέντευξη ή πρόταση συνεργασίας, σημαίνει ότι έχεις αφιερώσει αρκετές εργατοώρες σε ένα προσωπικό ή ομαδικό project πέρα από την πτυχιακή σου. Ίσως ακόμα να έχεις επενδύσει σημαντικό χρόνο στην επιμόρφωσή σου σε online courses, για να μάθεις ή να κατανοήσεις μια τεχνολογία.

Να έχεις στο μυαλό σου δημιουργώντας ένα βιογραφικό ότι χρειάζεται να είναι προσανατολισμένο στις tech ανάγκες της αγοράς. Ένα γενικό βιογραφικό ενδεχομένως να περιορίσει τις ευκαιρίες σου στο να εργαστείς σε μια tech εταιρεία. Τι εννοώ;

Πώς να κάνεις βιογραφικό:  Πλήρης Οδηγός Δημιουργίας Βιογραφικού

Επιβεβαίωσε ότι χρησιμοποίησες λέξεις-κλειδιά στο βιογραφικό

Έχεις διδαχθεί ή αναπτύξει μια εφαρμογή σε Java, C++, Python;
Έχεις παρακολουθήσει κάποιο online μάθημα σε συγκεκριμένο framework;
Να τα αναφέρεις στο βιογραφικό σου διότι αυτά θα το κάνουν να ξεχωρίζει από την πλειοψηφία.

HINT: Γνώριζες ότι οι περισσότερες εταιρείες που θα κάνεις αίτηση έχουν ένα λογισμικό που λέγεται ATS (Applicant Tracking System);

Στην ουσία είναι μια βάση όπου εκεί υπάρχουν βιογραφικά και προκειμένου να εμφανίσει τα πιο κατάλληλα ή σχετικά βιογραφικά ο/η Recruiter μέσω κάποιας αναζήτησης λέξεων-κλειδιών θα φέρει στα αποτελέσματα τα πιο σχετικά βιογραφικά. 

Ακόμα και αν δε χρησιμοποιεί η εταιρεία ένα τέτοιο σύστημα θα υπάρχει κάποιο στέλεχός της που κάνει το πρώτο screening των βιογραφικών και θα κοιτάξει τις λέξεις-κλειδιά που υπάρχουν σε αυτό. Άρα σκέψου την πρώτη εντύπωση που δίνεις μέσα από το βιογραφικό σου.

Entry level Developer: Projects

Ανέπτυξες κάποια προσωπικά ή ομαδικά projects;
Τι έλυσες με αυτά τα έργα;
Και πιο σημαντικό τι τεχνολογίες χρησιμοποίησες για το backend/frontend ή ποια βάση επέλεξες;

Κυρίως να αναφέρεις τα έργα για τα οποία είσαι περισσότερο περήφανος/η και έδωσες αρκετό χρόνο προκειμένου να σε κάνουν να «σπαζοκεφαλιάσεις» μέχρι να δουλέψουν. Δημιούργησε ένα πεδίο στο βιογραφικό σου όπου θα μπορείς να αναφέρεις 2-3 έργα – πέρα από την πτυχιακή σου που θα μπει σε άλλο σημείο.

Entry level Developer: Βραβεύσεις και Διακρίσεις

Μήπως έλαβες μέρος σε κάποιο Hackathon με ομάδα ή και μόνος/η;
Ίσως έλαβες και κάποιο βραβείο;

Ασφαλώς και θα αναφέρεις τη συμμετοχή σου και ας μην έλαβες εσύ ή η ομάδα σου κάποια διάκριση. Μόνο και μόνο ότι ασχολήθηκες με μια ιδέα που την παρουσίασες μπροστά σε άλλους δημιουργεί μια θετική εντύπωση για το χαρακτήρα σου και τις κοινωνικές δεξιότητες που μπορεί να ανέπτυξες όπως ομαδικότητα και επιχειρηματική σκέψη.

Χρησιμοποιείς το GitHub;

Στην ουσία αν μπορώ να το εξηγήσω με πολύ απλά λόγια, είναι μια πλατφόρμα που κάθε developer ανεβάζει κώδικα που έχει γράψει από κάποιο app του/της. Αν δε γνωρίζεις τι είναι το GitHub γκούγκλαρέ το και ξεκίνα να το χρησιμοποιείς.

Οι εταιρείες περιμένουν να ξέρεις τι είναι και ασφαλώς να το χρησιμοποιείς και να είσαι ενεργός/ή σε αυτό. Ακόμα και αν δεν ανεβάζεις τον κώδικα των έργων σου πολύ συχνά, μπορείς να βοηθήσεις άλλους developers με τα δικά τους έργα, να συνεργαστείς μαζί τους και να συνεισφέρεις με τον κώδικά σου και τις ιδέες σου.

Έχεις μικρή εργασιακή εμπειρία;

Αν εργάστηκες ως freelancer ή βοήθησες εθελοντικά πάνω σε κάποιο site, mobile app ή γενικότερα ιδέα κάποιου γνωστού/ής σου, ανέφερε το διάστημα συνεργασίας και τις τεχνολογίες που χρησιμοποίησες. Ακόμα καλύτερα αν ήταν  πρακτική άσκηση είναι πολύ χρήσιμη πληροφορία γιατί έστω και σε αυτό το 3μηνο ή 6μηνο, είδες πως λειτουργεί μια εταιρεία, έγραψες κώδικα και έγινες μέρος μια ομάδας.

Τα meetups

Μπορεί να μην είναι εύκολο να αναφερθούν σαν κάποιο επίτευγμα στο βιογραφικό σου, εκτός και αν διοργανώνεις εσύ κάποιο, σίγουρα είναι ένας τρόπος να κρατάς επαφή με την εκάστοτε τεχνολογία, επίσης διευρύνεις το δίκτυό σου και γνωρίζεις και άλλους παθιασμένους προγραμματιστές του χώρου  που θα μπορούσαν δυνητικά να σε προτείνουν σε κάποια θέση στην εταιρεία που εργάζονται ή να σε συστήσουν κάπου αλλού.

Entry level Developer & Hobbies: Με τι ασχολείσαι στον ελεύθερο χρόνο σου;

Μπορεί να εργάζεσαι τώρα σε μια θέση που δε σχετίζεται με τον προγραμματισμό, για λόγους επιβίωσης, αλλά στον ελεύθερο χρόνο σου με τι ασχολείσαι;

Κάνεις αιτήσεις και περιμένεις απλά να σε επιλέξουν για μια θέση προγραμματιστή/στριας ή εργάζεσαι πάνω σε κάποια ιδέα σου;

Πέρα από όλα τα παραπάνω που έχω αναφέρει αυτό είναι το πλεονέκτημα κάποιου entry level προγραμματιστή. Συνεχίζεις να εξασκείσαι στον προγραμματισμό προκειμένου να παραμένεις “ζεστός/ή” ή έχεις άλλες προτεραιότητες; Αυτήν τη συνέπεια την εκτιμούν πολύ οι τεχνικοί άνθρωποι που θα δουν το βιογραφικό σου, μετράει δηλαδή στο τι κάνεις στο σήμερα.

Entry level Developer Παράδειγμα Βιογραφικού

Ακολουθούν 3 παραδείγματα προτύπων βιογραφικών από το shop μας.
Βρείτε εδώ όλα τα πρότυπα βιογραφικών για developer >>

#1 Παράδειγμα Βιογραφικού για developer: Superior

Superior Blue Cover - Superior Βιογραφικό

#2 Παράδειγμα Βιογραφικού για developer: Esthetic

esthetic 8 - Superior Βιογραφικό

#3 Παράδειγμα Βιογραφικού για developer: Dynamic

Dynamic Template 1 scaled 1 - Dynamic Βιογραφικό


Ίσως όλα αυτά να σου φαίνονται “βουνό”, αλλά είναι βασικές λεπτομέρειες για να μπορείς να αναδείξεις τις ικανότητές σου και να δώσεις τη σωστή πρώτη εντύπωση στις εταιρείες. Αν χρειάζεσαι υποστήριξη με τη δημιουργία του βιογραφικού σου, μπορείς να επικοινωνήσεις με το γραφείο σύνταξης βιογραφικών της LeadCompass.

6076c05b4fc2b42fb600eef7c6491020?s=150&d=robohash&r=g - Entry level Developer

Η Έλενα εργάζεται ως IT Talent Acquisition Specialist. Ασχολείται με το χώρο της συμβουλευτικής από το 2017 καθώς αγαπάει την επαφή με τους ανθρώπους.

Διαθέτει εμπειρία σε υπηρεσίες Βιογραφικού/Συνοδευτικής Επιστολής/Linkedin και έχει αξιολογήσει πάνω από 1000 βιογραφικά.

Επίσης, έχει βοηθήσει εθελοντικά ευπαθείς ομάδες με το να οργανώνει εκπαιδεύσεις σε συνεργασία με τη ΜΚΟ SHA - Social Hackers Academy, στη σωστή δομή και προετοιμασία ενός βιογραφικού, για θέσεις σχετικές με τον κλάδο Πληροφορικής.

Σε έναν ιδανικό κόσμο θα ήθελε όλοι οι άνθρωποι να εργάζονται σε θέσεις, τομείς και εταιρείες που αγαπάνε, γι'αυτό και επέλεξε το χώρο της συμβουλευτικής.

Μοιράσου το

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
Print

Άσε σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση