All Star LinkedIn Tips για αναζήτηση εργασίας

Περιεχόμενα

Newsletter
Λάβε συμβουλές καριέρας

Αν χρησιμοποιείτε το LinkedIn για να βρείτε εργασία, τότε θα πρέπει να το κάνετε να δουλέψει για εσας στο maximum! Ας δούμε τι είναι το επίπεδο “All Star” και γιατί είναι τόσο σημαντικό να φτάσετε σε αυτό το επίπεδο, ώστε να σας βοηθήσει στην αναζήτηση εργασίας!

Το επίπεδο 🌟 All Star είναι το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε, έτσι ώστε να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το LinkedIn  για την αναζήτηση εργασίας! Οι χρήστες All Star αυξάνουν τις ευκαιρίες στην αναζήτησή τους έως και 40 φορές! Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά σχετικά με το επίπεδο All Star και ένα «Προχωρημένο» LinkedIn tip για τους υποψηφίους! Πρώτα απ’όλα, ας δούμε ποια είναι τα απαραίτητα βήματα που πρέπει να κάνουμε για να αποκτήσουμε το επίπεδο “All Star”:

LinkedIn All star LeadCompass Blog min scaled - LinkedIn

 

Τα βήματα για να αποκτήσουμε All Star προφίλ στο LinkedIn

1. Φωτογραφία Προφίλ

Μια επαγγελματική φωτογραφία στο προφίλ σας μπορεί να σας βοηθήσει να προβληθείτε 21 φορές περισσότερο και να έχετε 9 φορές περισσότερα αιτήματα σύνδεσης. Απλώς να είστε «επαγγελματίας», όχι φωτογραφίες με γυαλιά ηλίου ή σε διακοπές ή σε πάρτι. Το iPiccy είναι ένα πολύ καλό εργαλείο για να επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες σας και το Photofeele είναι το κατάλληλο εργαλείο για να «τεστάρετε» εάν η φωτογραφία σας είναι κατάλληλη!

2. Κλάδος και τοποθεσία

Θα κερδίσετε επίσης περισσότερες προβολές του προφίλ σας βάζοντας τον κλάδο που δραστηριοποιήστε και την τοποθεσία σας. Οι υπεύθυνοι προσλήψεων ψάχνουν χρησιμοποιώντας φίλτρα, η βιομηχανία και η τοποθεσία είναι από τα πιο σημαντικά πεδία! Όσον αφορά την τοποθεσία, προσθέστε την τοποθεσία που θα θέλατε να «εργαστείτε», όχι την τοποθεσία της κατοικίας σας!

3. Εκπαίδευση

Θα λάβετε 17 φορές περισσότερα μηνύματα από τους υπεύθυνους προσλήψεων στο LinkedIn συμπληρώνοντας την εκπαίδευση σας. Μπορείτε σε αυτό το πεδίο να προσθέσετε διάφορα αρχεία (εικόνες, αρχεία pdf κλπ.) και λέξεις κλειδιά στην περιγραφή.

4. Τωρινή θέση εργασίας

Το να κρατάτε ενημερωμένο το προφίλ σας στο LinkedIn είναι πολύ σημαντικό. Βάζοντας την τωρινή σας θέση θα λάβετε 8 φορές περισσότερες προβολές στο προφίλ σας. Μερικά tips: προσθέστε λέξεις κλειδιά στον τίτλο εργασίας, την εταιρεία σας, την ημερομηνία που ξεκινήσατε να εργάζεστε εκεί, επιτεύγματα – αρμοδιότητες σε bullets και μερικά αρχεία που να δείχνουν τη δουλειά σας ή τουλάχιστον το πεδίο απασχόλησής σας.

5. Προηγούμενες θέσεις εργασίας

Κάντε τις ίδιες ενέργειες με τα παραπάνω, προσθέστε τουλάχιστον 2 προηγούμενες θέσεις από την εργασιακή σας εμπειρία κσι μην ξεχάσετε να βάλετε περιγραφές καθηκόντων.

6. Δεξιότητες

Προσθέστε δεξιότητες στο προφίλ σας που οι άνθρωποι μπορούν πατήσουν «like» – να σας υποστηρίξουν! Αυτή είναι επίσης μια εξαιρετική ενότητα για λέξεις κλειδιά !! Μπορείτε να προσθέσετε έως και 50 δεξιότητες! Μετακινήστε 3 από αυτές για τις οποίες θα θέλατε να σας υποστηρίξουν στην κορυφή της λίστας σας! Για επίπεδο All Star πρέπει να προσθέσετε τουλάχιστον 3 δεξιότητες.

7. Συνδέσεις

Προσθέστε τουλάχιστον 50 συνδέσεις (connections) για επίπεδο All Star αλλά σας ενθαρρύνω πραγματικά να πάτε 500+ και να συνεχίσετε να συνδέεστε με άλλους επαγγελματίες! Όσο περισσότερες συνδέσεις έχετε, τόσο περισσότερες ευκαιρίες καριέρας θα βρείτε!

8. Περίληψη

Γράψτε μια περίληψη, μπορείτε να προσθέσετε λέξεις κλειδιά και να δείξετε τα πλεονεκτήματα και την εξειδίκευσή σας εδώ, καθώς και την ιστορία σας και ποιες υπηρεσίες προσφέρετε με αρχεία κειμένου και πολυμέσων έως και 2000 χαρακτήρων.

Λοιπόν, εάν κάνετε τα παραπάνω βήματα θα έχετε ένα All Star LinkedIn προφίλ, μόνο το 50% των χρηστών έχουν πετύχει αυτό το επίπεδο στο προφίλ τους! Δεν είμαι σίγουρος αν τα στατιστικά είναι 100% σωστά, αλλά είμαι σίγουρος ότι αν κάνετε τις παραπάνω ενέργειες, θα ενισχύσουν το προφίλ σας!

linkedin all star συμβουλές και tips σε περίληψη παράδειγμα

Και εδώ είναι το «Προχωρημένο» LinkedIn TIP  για τους ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ!!!

Οι περισσότεροι υποψήφιοι που αναζητούν εργασία και είναι επί του παρόντος άνεργοι έχουν μόνο την προηγούμενη εργασιακή τους εμπειρία στα προφίλ τους στο LinkedIn και χάνουν την τρέχουσα θέση, οπότε δεν πληρούν τα κριτήρια “All Star level”. Λοιπόν, εάν θέλετε να φτάσετε στο επίπεδο All-Star και να ενισχύσετε την παρουσία σας στις αναζητήσεις, πρέπει να κάνετε ένα από τα 3 παρακάτω βήματα, να δημιουργήσετε μια νέα θέση εργασίας και:

  • Να προσθέσετε την ένδειξη ” Self-Employed” ως όνομα Εταιρείας
  • Να προσθέσετε την ένδειξη “Seeking New Opportunities” ως όνομα Εταιρείας
  • Να δημιουργήσετε μια Εταιρική Σελίδα LinkedIn με τη δική σας ιστοσελίδα, λογότυπο, περιγραφή

Θα πρέπει επίσης να προσθέσετε τις δικές σας λέξεις κλειδιά στον τίτλο εργασίας και τις δεξιότητες σας στην περιγραφή. Με αυτόν τον τρόπο, θα παραμείνετε All Star με αυξημένες πιθανότητες εμφάνισης στις αναζητήσεις. Ωραίο κόλπο, σωστά; Ποια επιλογή να διαλέξετε; Λοιπόν, ορισμένοι από τους υπεύθυνος προσλήψεων θέλουν να δουν ξεκάθαρα οτι είστε ανοιχτοί σε νέες ευκαιρίες, ενώ άλλοι πιστεύουν οτι αυτός ο τίλος σας κάνει να φαίνεστε λιγότερο ελκυστικός υποψήφιος. Εξαρτάται επίσης από τις θέσεις εργασίας που θέλετε να βρείτε. Εαν θέλετε να συνάψετε συμβάσεις και συνεργασίας ως Freelancer, η 3η επιλογή είναι η καλύτερη.

Γιατί το επίπεδο All Star είναι τόσο σημαντικό;

Ο αλγόριθμος αναζήτησης του LinkedIn εμφανίζει αποτελέσματα με την ακόλουθη σειρά:

  1. 100% Ολοκληρωμένα Προφίλ 🌟 All Star Status
  2. Κοινές Συνδέσεις
  3. 1ου Βαθμού Συνδέσεις, έπειτα 2ου Βαθμού Συνδέσεις, μετά 3ου Βαθμού Συνδέσεις
  4. Κοινές Ομάδες.

Ακόμα αναρωτιέστε γιατί χρειάζεστε αυτό το προφίλ;

Το Επίπεδο All Star είναι μόνο η αρχή της δραστηριότητάς στο LinkedIn , μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες συμβουλές!

Διατηρείτε και προφίλ στο facebook? Διαβάστε τι δεν πρέπει να κάνετε!

1b912b6376525631c096d56abdb8695a?s=150&d=robohash&r=g - LinkedIn

Ο Μάρκος Κορβέσης βοηθάει άτομα σε όλο τον κόσμο να βρουν το ikigai τους: μια εργασία που αγαπούν, την κάνουν καλά, τη χρειάζεται ο κόσμος και ανταμείβονται για αυτή.

Είναι Σύμβουλος Καριέρας και συνιδιοκτήτης της LeadCompass με 3.000+ ώρες εκπαίδευση σε 15 χώρες. Εξειδικεύεται σε Βιογραφικό, Συνοδευτική Επιστολή, LinkedIn, Προετοιμασία Συνέντευξης και Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας για Ελλάδα και εξωτερικό.

Παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στην παγκόσμια αγορά εργασίας, όπως αξιολόγηση υποψηφίων με εικονική πραγματικότητα και συνέντευξη με πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης και ρομπότ.

Έχει βοηθήσει πάνω από 1.000 άτομα, 50+ εθνικοτήτων με επιτυχίες σε 30+χώρες να βρουν την εργασία που επιθυμούν σε εταιρείες όπως Google, Amazon και Microsoft, καθώς και να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση. Ο στόχος του είναι να βοηθήσει εκατομμύρια άτομα με την καριέρα τους παγκοσμίως.

Μοιράσου το

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email
Print

Άσε σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση